Anul 2020 fusese declarat, cu mult înainte de pandemie, Anul turismului rural. Acum, obligaţi de restricţiile impuse, turiştii sunt nevoiţi să se adapteze condiţiilor actuale şi vor alege ca destinaţie de vacanţă cele mai frumoase locuri din ţara de origine.

Posibila scumpire a biletelor de avion

Abia la finalul lunii septembrie, crede secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Zurab Pololikashvili, călătoriile internaţiuonale ar putea fi reluate într-un ritm constant.

„Cred că totul depinde de cerere şi ofertă. Cererea va fi mare în continuare şi zborurile sunt limitate. Am vorbit cu mai multe companii aeriene şi toate evaluează situaţia. În principiu, nimeni nu vrea să mărească preţurile, dar este posibil să vedem o majorare. Personal, cred că nu este o idee bună eliminarea locurilor din avion, când vorbiom de siguranţă. Cred că vom călători la fel ca înainte. Pentru companiile low cost va fi mai dificilă reluarea activităţii de la început, dar vor fi pe piaţă şi vor avea beneficii din prima zi când totul va reintra în normal”, a declarat Zurab Pololikashvili.

Speranţa că vom avea ocazia să ne întoarcem curând la viaţa normală

„La începutul pandemiei, am îndemnat la calm, să nu intrăm în panică. Dacă stăm acasă, spuneam, vom putea călători mâine. Acum spun că mâine arată bine. Suntem optimişti şi văzând cifrele zilnice ale evoluţiei pandemiei, avem speranţe că vom avea ocazia să ne întoarcem curând la viaţa normală, că vom spune într-o zi că am trecut împreună peste această pandemie, care a afectat milioane de persoane”, a adăugat acesta.