miercuri, februarie 21, 2024
AcasăJob-uriStartup-ul Remote Stories lansează campania națională “Pornim România Remote” ce are ca...

Startup-ul Remote Stories lansează campania națională “Pornim România Remote” ce are ca scop susținerea economiei românești și a sustenabilității cu ajutorul conceptului “Remote Work”

 

  • Munca Remote a crescut anual cu 30% și va crește cu 35-50%
  • La nivel internațional 56% dintre companii activează hibrid, iar 17% sunt total remote
  • Ca urmare a muncii remote, angajatorii economisesc anual minim 11.000 euro/per angajat part – time remote, iar angajații minim 4.000 euro

 

Startup-ul românesc Remote Stories lansează în această lună campania de amploare națională Pornim România Remote ce are ca scop promovarea avantajelor implementării conceptului Remote Work în România și beneficiile acestui tip de muncă asupra economiei românești și a sustenabilității.

 

Amalia Ștefan și Mara Eliza Barza, fondatoarele startup-ului Remote Stories și inițiatoarele campaniei Pornim România Remote, își doresc să atragă atenția asupra avantajelor muncii remote la nivel de individ, companie, societate și economie, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Campania “Pornim România Remote se adresează atât persoanelor care lucrează remote sau parțial remote, cât și companiilor 100% remote și hibride.

 

Pe perioada campaniei, echipa Remote Stories va veni în întâmpinarea companiilor, dar și a angajaților cu workshop-uri gratuite de implementare a muncii remote, iar companiile vor avea posibilitatea  publice gratuit joburi remote pe Remote-Stories.com.

 

Companiile care aleg să-și transforme departamentele în echipe 100% remote sau hibride susțin economia românească, oferindu-le posibilitatea angajaților să lucreze nu doar de acasă, ci și de oriunde își doresc. De asemenea, acestea contribuie la reducerea amprentei de carbon și astfel la protejarea mediului înconjurător. Din punct de vedere demografic, orașele mici au șansa să fie repopulatereducându-se astfel supraaglomerarea din marile orașe. Practic, angajații care veneau în marile orașe doar pentru un job într-o companie multinațională, având un job remote pot rămâne în localitățile natale sau se pot muta în orașe mai mici, chiar și în zone rurale, unde pot duce un stil de viață mai liniștit.

 

Așadar, munca remote oferă multiple beneficii: flexibilitate, mai puțin timp în trafic și mai mult timp pentru tine, viață socială, angajați mai fericiți, creșterea productivității muncii angajaților, reducerea costurilor pentru companii, diminuarea cantității de dioxid de carbon, protejarea naturii, creșterea consumului local și creșterea economiei românești.

 

Dar, Remote Work (munca de la distanță) nu înseamnă doar Work From Home (munca de acasă). Munca remote îți oferă libertatea de a lucra de oriunde îți dorești și șansa de a cunoaște oameni noi. Lucrând remote socializezi mai mult, iar viața socială este mai activă ca atunci când lucrezi doar din birou.

 

„Prin campania Pornim România Remote ne dorim să promovăm stilul de viață remote și să aducem în vederea angajaților remote că munca de la distanță nu înseamnă neapărat work from home. Aceștia au libertatea deplină de a lucra din diferite locații (cafenele, parcuri, restaurante), orașe (Constanța, pe malul mării, Brașov la poalele Tâmpei… sau într-o locație idilică din Maramureș). După o perioadă îndelungată de izolare la domiciliu oamenii au nevoie de socializare și activități în aer liber, dar care să le ofere siguranță. Întrucât perioada de distanțare socială va fi în continuare recomandată, activitățile sociale outdoor sunt necesare menținerii unei vieți sănătoase. Un stil de viață sănătos presupune un echilibru între viața personală și profesională”, spune Amalia Ștefan, Specialistă Remote Work & Travel Technology și co-fondatoare a proiectului Remote-Stories.com.

 

„De mai bine de 6 ani lucrez remote și independent având în vedere că domeniile în care activez îmi permit această flexibilitate. De-a lungul acestor ani am experimentat munca de la distanță atât de acasă, din diferite locații din București și din proximitatea capitalei, cât și din alte orașe (Constanța, Brașov) și țări. Testând zeci, sute de locații îmi dau seama cât de important este să lucrezi în spații adecvate și în medii plăcute, în care să te simți confortabil. Așadar, în cadrul acestui proiect ne dorim să promovăm locațiile din România care oferă facilități pentru munca remote, ca de exemplu: birouri în camere, spații adaptate muncii remote în recepție, lobby și grădină, conexiune bună la internet, spații de joacă pentru copii & zonă de lucru pentru părinți”, spune Mara Eliza Barza, Specialistă Remote Work, PR, Designer de Interior și co-fondatoare a proiectului Remote-Stories.com. 

 

Dacă până acum Munca Remote a crescut anual cu 30%, în continuare va crește cu 35-50%. În momentul de față, la nivel internațional 56% dintre companii activează hibrid, iar 17% sunt total remote. Așadar, conceptul Remote Work este în continuă dezvoltare și din ce în ce mai multe companii vor adera la acest tip de muncă.

 

Conform ultimelor studii realizate în piață:

  • Cei care lucrează de la distanță cel puțin o dată pe lună sunt cu 24% mai fericiți și mai productivi decât cei care lucrează doar de la birou
  • Companiile care au devenit remote-friendly și-au crescut cifra de afaceri cu 25% mai mult decât cele care nu sunt remote
  • Lucrul de la distanță NU afectează negativ investițiile companiilor în dezvoltarea angajaților lor
  • 69% din millennials vor să muncească remote
  • 80% dintre cei ce lucrează remote au declarat că au moralul mai ridicat, iar 69% au declarat că muncesc chiar și când sunt bolnavi, nefiind nevoie să își ia zilele de concediu medical
  • Statisticile arată că 82% dintre cei ce lucrează de la distanță au raportat niveluri de stres mai mici
  • Angajatorii și angajații deopotrivă economisesc anual sume substanțiale ca urmare a muncii remote. Angajatorii economisesc anual minim 11.000 euro/per angajat part – time remote, iar angajații minim 4.000 euro

 

„Ne dorim să aducem în atenția publicului faptul că schimbarea obiceiurilor angajaților și reluarea obiceiurilor de către freelanceri duc la creșterea consumului intern și automat la creșterea economiei românești”, adaugă Amalia Ștefan. 

 

„Așadar, încurajăm oamenii să lucrez remote din diferite locații și orașe, nu doar de acasă”, menționează Mara Eliza Barza.

 

Mai multe informații despre inițiativa startup-ului Remote Stories – Pornim România Remote – puteți afla accesând pagina dedicată campaniei: https://remote-stories.com/pornim-romania-remote/. Împreună Pornim România Remote!

 

Despre Remote Stories

Start-up-ul Remote Stories a fost înființat în 2019 și este este primul proiect online din România prin intermediul căruia se promovează complet conceptul Remote Work (Munca de la distanță) și beneficiile activității profesionale de la distanță atât pentru companii, cât și pentru angajați, dar și pentru freelanceri. De asemenea, www.remote-stories.com este prima platformă online din România dedicată joburilor remote, iar în acest sens se lucrează deja la o aplicație pentru joburi remote. Proiectul online Remote Stories se adresează segmentului Bleisure (Business & Leisure Travel), companiilor 100% remote sau hibride și persoanelor (angajați, freelanceri) care deja lucrează sau urmează să lucreze remote.

ALTE TITLURI
- RECOMANDAM -spot_img

ULTIMELE TITLURI