miercuri, februarie 21, 2024
AcasăCulturalCaravana „Dar de Crăciun”, a Episcopiei Hușilor, a ajuns și la copiii...

Caravana „Dar de Crăciun”, a Episcopiei Hușilor, a ajuns și la copiii din Basarabia

Caravana „Dar de Crăciun”, a Episcopiei Hușilor a ajuns, în zilele de 8 și 9 ianuarie 2024, când, după calendarul neîndreptat, credincioșii din Basarabia au prăznuit a doua și a treia zi de Crăciun, la copiii din mai multe parohii ale Episcopiei Basarabiei de Sud.

Cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, Caravana „Dar de Crăciun” a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, a ajuns la 316 copii proveniți din familii fără posibilități financiare, din localitățile Cahul, Cimișlia Cucoara, Manta și Batîr. De asemenea, o altă serie de pachete cu daruri au fost lăsate la Centrul Eparhial din Cahul pentru a fi distribuite altor familii nevoiașe, la care nu s-a putut ajunge.

Beneficiarii au fost selectați de preoții parohi din aceste comunități, și au primit daruri constând în haine de iarnă, încălțăminte, dulciuri, jucării și bani.

Darurile au putut fi pregătite cu sprijinul Centrului Eparhial Huși, a prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă” și a mai multor parohii ortodoxe românești din Marea Britanie.

Echipa Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși și părinții consilieri de la Centrul Eparhial Huși au fost întâmpinați de Părintele Episcop Veniamin al Basarabiei de Sud, care i-a însoțit în drumul spre casele celor sărmani.

De asemenea, marți, 9 ianuarie 2024, în a treia zi de Crăciun, potrivit calendarului neîndreptat, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei „Sf. Ier. Nicolae și Sf. M. Evdochia” din orașul Cimișlia, din soborul slujitorilor făcând parte și părinții consilieri de la Centrul Eparhial Huși.

Ierarhul Basarabiei de Sud a mulțumit Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor și părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, pentru sprijinul constant oferit familiilor cu posibilități financiare infime din Episcopia Basarabiei de Sud, cât și pentru bucuria adusă prin vizita din aceste zile de sărbătoare.

ALTE TITLURI
- RECOMANDAM -spot_img

ULTIMELE TITLURI