miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLifestyleO soluție modernă de pierdere în greutate, pentru tineri

O soluție modernă de pierdere în greutate, pentru tineri

Există două miliarde de adulți în întreaga lume care sunt supraponderali și 650 de milioane de adulți ce suferă de obezitate. În rândul tinerilor și adolescenților, obezitatea a crescut de zece ori în ultimele patru decenii – aceasta poate avea consecințe semnificative pe termen lung, inclusiv un risc crescut de boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

Din păcate însă, majoritatea opțiunilor de slăbire nu corespund așteptărilor: 76% dintre pacienți nu sunt pe deplin mulțumiți de planurile de dietă și 65% dintre pacienți se tem de complicații legate de tehnici mai invazive. 

În timp ce medicamentele pentru slăbire s-au dovedit a fi eficiente, ele trebuie adesea utilizate pe tot parcursul vieții la costuri semnificative și pot duce la reacții adverse nedorite. Atât pacienții, cât și furnizorii au nevoie de soluții de slăbire dovedite clinic, care să se extindă la nivel global și să remedieze aceste deficiențe.

Allurion abordează această nevoie, dezvoltând prima platformă completă de scădere în greutate, din lume. În centrul acestei platforme se află Programul Allurion de slăbire în greutate, care combină primul și singurul balon gastric care poate fi înghițit, fără proceduri chirurgicale ori anesteziere.

Balonul gastric Allurion este o procedură de slăbire nechirurgicală care implică plasarea unui balon temporar în stomac, pentru a ajuta pacienții să simtă sațietate după ce au consumat cantități mici de alimente. Această procedură este de obicei efectuată la adulții cu un indice de masă corporală (IMC) de 27 sau mai mare, care nu au reușit să slăbească doar prin dietă și exerciții fizice. Astfel, aceasta este o opțiune viabilă pentru adolescenții și tinerii obezi. Studiile au arătat rezultate promițătoare – o cercetare publicată în revista Obesity Surgery în 2020 a constatat că utilizarea balonului gastric Allurion la adolescenți a dus la o pierdere semnificativă în greutate și la îmbunătățirea markerilor de sănătate metabolică, cum ar fi tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

Un alt studiu publicat în Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition în 2021 a constatat că balonul gastric Allurion era o opțiune sigură și eficientă de slăbire pentru adolescenții și adulții tineri cu comorbidități legate de obezitate. De asemenea, studiul a constatat că procedura a fost bine tolerată de către pacienți, cu puține evenimente adverse raportate.

În timp ce balonul gastric Allurion poate fi o opțiune promițătoare pentru adolescenții și tinerii obezi, este important să rețineți că nu este o soluție independentă. Pacienții trebuie, de asemenea, să facă schimbări în stilul de viață, cum ar fi adoptarea unei diete sănătoase și creșterea activității fizice pentru a obține rezultate de slăbire de durată. În plus, procedura trebuie efectuată numai sub supravegherea medicilor calificați, care poate evalua dacă este o opțiune adecvată pentru fiecare pacient în parte.

În concluzie, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin beneficiile balonului gastric Allurion la adolescenții și tinerii supraponderali, studiile timpurii au arătat rezultate promițătoare. Această procedură poate fi o opțiune viabilă pentru persoanele tinere care nu au reușit să slăbească semnificativ doar prin dietă și exerciții fizice. 

Descoperă dacă balonul gastric Allurion este potrivit pentru tine sau membrii familiei tale, stabilind aici o consultație!

ALTE TITLURI
- RECOMANDAM -spot_img

ULTIMELE TITLURI