miercuri, februarie 21, 2024
AcasăLifestyleZile libere 2020! Iată câte zile libere vor avea românii în 2020

Zile libere 2020! Iată câte zile libere vor avea românii în 2020

Iată câte zile libere vor avea romanii la sfârşit de an dar şi în 2020

Zile libere bugetari! Veşti nu tocmai bune pentru bugetarii care aşteptau minivacanţă de Ziua Naţională a României şi Sfântul Andrei. În acest an, romanii nu vor mai fi liberi în aceste zile. Totul pleacă de la faptul că aceste zile vor cădea într-o zi de sâmbătă, respectiv, duminica.

Totuşi, exista şi o veste bună! Sărbătoarea Crăciunului care, în acest an, într-o zi de miercuri. Concret, prima zi de Crăciun, şi a doua zi de Crăciun, vor fi zile libere prin lege. Cel mai probabil, aleşii vor declara că zi liberă şi 27 decembrie pentru a o ”lega” cu weekendul. Cu alte cuvinte, naşterea domnului ar putea însemna pentru romani cinci zile libere.

De Anul Nou va fi acelaşi lucru, 1-2 ianuare, miercuri şi joi, iar aleşii ar putea să opteze şi pentru ziua de vineri ca fiind liberă.

Zile libere bugetari!

În 2020 romanii vor avea prima zi liberă de la stat pe data de 24 ianuare. Ziua Micii Uniri va cădea într-o dată de vineri, romanii având un weekend prelungit cu o zi.

Următoarea minivacanţă mai consistentă a anului viitor va fi de Paşte, când românii vor avea 4 zile libere legate, de vineri până luni.

Vestea proastă pentru anul viitor are legătură cu data de 1 Mai. În 2019, bugetarii au avut cinci zile libere. În 2020 lucrurile stau la polul opus. 1 Mai 2020 pică într-o zi de vineri, asta înseamnă că vom petrece doar trei zile libere.

După o lună de la ziua muncii, românii vor avea încă trei zile libere. Ziua Copilului pică într-o zi de luni. Romanii vor avea un weekend prelungit

Incă un weekend prelungit! Pe 7 şi 8 iunie, duminică şi luni, avem Rusaliile, respectiv a doua zi de Rusalii.

Sfântul Andrei pică într-o zi de luni, deci incă o zi liberă! Urmează 1 Decembrie, care va pica într-o zi de marţi. Cu week-endul de dinainte vom avea patru zile de minivacanţă.

Crăciunul din 2020 nu ne va aduce la fel de mult libere ca în acest an. 25 decembrie va fi într-o zi de vineri. Chiar şi aşa, anul viitor, fără eventualele punţi pe care le-ar putea da Guvernul, românii vor avea 11 zile libere în plus în timpul săptămânii.

ALTE TITLURI
- RECOMANDAM -spot_img

ULTIMELE TITLURI